-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ‘Başarıya Engel Yok Projesi’ kapsamında panel düzenlendi   07.12.2019  
   3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ‘Başarıya Engel Yok Projesi’ kapsamında GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy Ortaokulu’nda panel düzenlendi. Panele; Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Ali Abanoz, 3.Sınıf Emniyet Müdürü Sevda Veli, AK Parti İlçe Başkanı Feridun Ünlü, Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.
   

Panelde konuşmacı olarak Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Sosyal Hizmet Uzmanı Gülbin Polat, 3.Sınıf Emniyet Müdürü Sevda Veli, Türkçe Öğretmeni Hakan Tuna, engelli çocuk annesi Fatoş Gazioğlu Demir yer aldılar.

Panelde konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, yapılan çalışmalarda engellilerin yaşam standartlarının hiçbir şekilde göz ardı edilmediğini vurgulayarak; “Belediye bir şeyleri yaparken 7’den 77’ye herkese hizmet etmek zorunda. Çiftlikköy Belediyesi olarak sokaklara ve kaldırımlara dair bir hassasiyet gösterdik. Boğaziçi Üniversitesi’nde bir ödül aldık. Çiftlikköy’de düğün salonu yaptık. Giriş çıkışlar, lavabolar, oturma dizaynları, kürsüye çıkma aşamaları, hepsi engellilerin de kullanabileceği şekilde dizayn edildi. Konferans salonlarımız da öyle. Sahil üzerine bakarsanız orası da öyle. Tekerlekli sandalyesiyle gidebilir oradan bir engelli vatandaş. Çiftlikköy’ün yürüyüş yolları, kafesi her şeyi 7’den 77’ye herkese kolaylık sağlayacak şekilde. Asansörlerle ilgili anlaşma yaptık bir firmayla. Çiftlikköy’deki bütün üst geçit asansörleri anlaştığımız firma yapacak. Benim dönemimde Çiftlikköy Belediyesi’nin bireysel yaptığı hizmetler reklam olmayacak. Sadece aile bilecek. Aile isterse paylaşılır, istemezse paylaşılmaz. Çünkü hizmet o aileye yapılıyor. Biz burada halka yönelik yaptığımız şeyleri söylüyoruz fakat bireysel yaptığımız şeyleri paylaşmıyoruz. 100’ü aşkın engelli araçları dağıtıldı. Bunlar bireysel olduğu için sadece aile ile bizim aramızda. Hatta daha doğrusu Belediye ben ve o işle ilgilenen müdür dışında kimse bilmiyor. Müdür ile gittik takdim ettik ve geldik.” dedi.

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin herkesin bir engelli adayı olduğunun altını çizerek; “Engellilere en çok değer veren bir ilçedeyiz. Aslında onlar engelli değil engel tanımayanlar. Çünkü bu dezavantaja rağmen hayatlarını devam ettiriyorlar. Hepimiz aslında bir engelli adayıyız. Engel insanın kalbinde olmadığı sürece sorun değil. Hepsiyle baş edebilirsin fakat kalpteki engelle baş edemezsin.” dedi.

Panelistlerden engelli çocuk annesi Fatoş Gazioğlu Demir; “Sadece 3 Aralık’ta değil de yılın her günü hatırlanmak istiyoruz. Sağlıklı bir çocuk engelli bir çocukla karşılaştığı zaman ne yapacağını nasıl davranacağını bilemeyebiliyor. Özellikle anne-babalara bu konuda görevler düşüyor. Çocuklarını engelli çocuklardan uzaklaştırarak büyütmesinler; onları herkes gibi kabul etsinler, acıyarak değil de sevgiyle yaklaşsınlar. Araçlarını kaldırıma park edip engellilerin ulaşımını kısıtlayan insanlar var, lütfen bu konularda duyarlı olalım.” dedi. 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!