-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 16 Nisan 2024 Salı
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Avrasya OSB’den çevre felaketi   27.05.2020  
   Avrasya OSB sınırları içerisinde bulunan doğal gölet, hafriyat topraklarıyla dolduruldu. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duruma el atarak, ilgili firmayı uyardı.
   

Avrasya Giyim ve Tekstil OSB sınırları içinde yer alan doğal gölet, yine aynı OSB içinde yer alan hafriyat alanından çıkan toprakla doldurulmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca göletin doğal haliyle kalması yolunda alınan karar gereğince hafriyat durduruldu ve ilgili firmaya 21.05.2020 tarihi itibariyle Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uyarı yazısı gönderildi.

 

30 milyon metreküp hafriyat nereye atılacak?

Yalovalı çevre savunucusu Faruk Tezcan gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, “Avrasya OSB, hafriyat toprağını dökecek yer bulamıyor. Çıkacak olan hafriyat toprağı büyük sorun. Sadece bu sorun bile AVRASYA ve GEMİ İhtisas OSB'lerinden vazgeçmek için yeterli sebeptir. OSB arazisi içindeki göle hafriyat toprağı ile doldurmak istediler” açıklamasında bulundu.

 

Yalova’nın önceliği tarım ve turizm olmalı

Faruk Tezcan, yaptığı açıklamada, “Tarım ve turizm, bizim en güzel seçeneğimizdir. İlimiz yüzölçümünün sadece %27'si tarım toprağı. Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine göre artık küçük arazilerden bile üstün verim almak mümkün. Müdürlükçe birçok destek sağlanıyor. Şifalı kaplıca sularımız var. Sağlık turizmine neden yönelmiyoruz?

Sıcak şifalı kaplıca sularımızı Yalova için en yararlı bir şekilde kullanalım. Bir de ormanlarımızı tarumar eden rüzgar enerjisi santrallerine bir dur denmeli. Neden orman olmayan tepelere kurmazlar ki bu rüzgar santrallerini?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!