-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Şehit Aileleri Derneği buluşturdu   01.12.2021  
   Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Yalova Şubesi, 28 Kasım 2021 Pazar günü saat 14:00’da Mimar Sinan Caddesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde açıldı.
   
 

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Yalova Şube Başkanı Salih Aydın’ın ev sahipliğinde yapılan açılışa; Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve yöneticileri, MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Mehmet Güner, Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Necati Selvitop, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Aile ve Sosyal Çalışmalar Yalova İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat, Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan, Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz, MHP MYK Üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve konuklar katıldı.

 

Aydın, “Amacımız şehit ailelerini ve gazileri bir araya getirmek”

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Yalova Şubesinin açılışında konuşan Aydın; “Ben bir şehit ailesiyim. 1980 yılından beri Yalova’da oturuyorum. Bu derneği kurma amacımız şehit ailelerini ve gazileri bir araya getirmektir. Bir olmak için, bu vatan için canlarını vermiş şehit ailelerin sorunlarına çözümler getirmek için buradayız. Biz şehit yakınları da, vatan, millet için canımızı seve seve vermeye hazırız. Katılımlarınızdan dolayı, hepinize teşekkür ederim.” Dedi.

 

Güner, “Bizi sevin”

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Yalova Şubesi Başkanı Salih Aydın’ın konuşmasının ardından konuşan, Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Mehmet Güner yaptığı açıklamada;Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimizi saygı ve minnet ile anıyorum.

Bir şehit asker oğlu olarak, birçok zorlukları aşarak bu günlere geldik. Bir şehidin evladı olarak, benim üzerime düşen bir sorumluluk vardı. Kader arkadaşlarımın öncüsü olmak, onların sesi olmak, onların sorunlarını, onların arzu ve isteklerini devletimizin yetkililerine iletmekti.

1999 yılında bu derneğin genel merkezini kurduk. Ve yurt genelinde şubeler açmaya başladık. Derneğimize gelen şehit yakınları; eğitim yardımı istiyor, oradaki derneğimizin yetkilileri bir hayırsever iş adamına ulaşıyor veya devletimizin yetkililerine ulaşıyor ve sorunlarını dile getiriyor ve onların elinden tutuyoruz.

Bizler, aslında çok fazla bir şey istemiyoruz. Bizler, devletimize diyoruz ki, bizim babamız, eşimiz, kardeşimiz şehit olmadan önce devlette memurdu. Ama bizim babamız bu vatan ve bayrak uğruna mücadele etti ve şehit düştü. Bizleri sahiplenin istiyoruz.

Eskiden şehitlik yoktu. Vatandaşlarımızda şehitlik bilinci de yoktu. Ama ben, babam şehit olduğunda 2,5 yaşındaydım. Filtre ve zekât paralarıyla okudum. Bir başkasının eski gömlekleri ile büyüdüm. Ama hiçbir zaman yılmadım, hayata küsmedim, mücadele ettim.

Bu derneği kurduktan sonra dertlerimizi, sorunlarımızı devletimizin başbakanına iletmeye başladık.

O dönem Başbakan Rahmetli Bülent Ecevit’in makamına gittim. ‘Biz dertlerimizi, sorunlarını devletimize söylemez isek, devletimizin yetkilileri bizim ne istediğimizi bilemez.

Bizim babamız ölmemiş gibi, bizim babamız devletinde görev yaparken almış olduğu maaşı, bize verin, biz sizden başka bir şey istemiyoruz. Siz bu maaşı bize verin, biz hiçbir zaman devletimizin hakkında serzenişte bulunmayız. Çünkü biz şehit ailesiyiz. En büyük şeref ve onuru bize babalarımız, kardeşimiz ve eşimiz bıraktı zaten.’’

Ama ne yazık ki dökülen su kabını doldurmuyor misali, biz devletimizden 3 bin 400 TL alıyoruz. Peki 8 bin ile 3 bin 400 TL arasındaki fark ne olacak?

Bir eşin 3-4 çocuğu var, bu eş bu sıkıntıları nasıl giderecek?

Yani onun için burada hep birlikte bu sorunlara eğilmemiz gerekiyor.

Bugün televizyonlarda görüyoruz, ‘şehit oldu Allah rahmet eylesin’ şeklinde geçiştirmeyelim.

Yıl 1964 babam şehit oldu. O zaman herkesin haberi ya oldu ya da olmadı. Ama köyümde komşularımın evine de ateş düştü.

Bu derneğimize sahip çıkmalıyız. Bu dernek siyasi partilerin temsilci yeri değildir. Görüşleriniz farklı olabilir. Ama bu dernekte görüş ayrılığı olmaz. Birlik ve beraberliğimizin sembolüdür burasıdır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür bu dernek.

Biz sizden para falan istemiyoruz. Bizi sevin, bizi sevmekle birlikte ülkemizi de sevmiş olursunuz. Biz bunları aşılamaya çalışıyoruz. Biz, bütün siyasi partilerin görüşlerine saygı duyuyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi sevmeliyiz.

Bizler, şehit ve gazi yakınları olarak, bugün değer bulduysak, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok borcumuz var. Bizi kim severse, kim değer verirse, biz onlara minnettarız.

Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Tutuk, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin”

Güner’in konuşmasının ardından söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Derneğimiz de hayırlara vesile olsun.” Diye konuştu.

 

Varlı, “Şehit aileleri bizim baş tacımız”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise; “MHP olarak böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabi şehit aileleri bizim baş tacımız. Şehit olanlar bu ülkenin bir çakıl taşını bile vermemek için kanlarını döktüler, şehit oldular. Gazi olanlar uzuvlarını kaybederken, bu ülkenin bir tek çakıl taşını vermemek adına bu mücadeleyi verdiler. Onlar bizim için her zaman çok önemli ve bu sadece lafta kalmamalı, elbette ki başkanımızın dediği gibi hem siyasetçiler olarak bizlerin, hem de hükümet yetkililerin nezdinde hem de vatandaşlarımızın bu işe dört elle sarılması gerektiği kanaatindeyim.

Biz şehit ailelerini önemsiyoruz. Ben emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Akyol, “Ortak paydamız vatan, millet ve istikbalimizdir”

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın ardından konuşan, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol; “Bizim inancımızda ve kültürümüzde şehitlik en yüksek mertebededir.

Bizim ülkemiz gibi mukaddes bir ülke yok. Her karışı şehit kanları ile sulanmış. Tarihimizin her döneminde biz rahat yaşayalım diye bu ülkeyi bize vatan kılan tüm şehitlerimize minnetle, şükranla, rahmetle yad ediyorum.

Bu dernek her zaman siyasetin üzerindedir. Siyaset farklı bir şey, şehitlik ve vatan farklı bir şeydir. Bunu asla birbirine karıştırmayız. Ne yapsak azdır şehitlerimiz için. Ortak paydamız vatan, millet ve istikbalimizdir. Derneğin hayırlı ve uğurlu olmasını, birlik ve beraberliğimiz daim olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Selvitop, “Küfür edenleri de aranızdan atın”

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Necati Selvitop; “Aramızda olamayanlar var, olmaya yüzü olmayanlar var. O kişilere protestomuz devam edecek. Siyasi partilere her zaman bu derneğin ihtiyacı var. Sizler olmadan bizler hakkımızı alamayız. Sizler olacaksınız ki, bizleri temsil edeceksiniz ki, biz haklarımızı alalım.

Biz küfür istemiyoruz. Küfür edenleri de aranızdan atın. Onun kalemini kırın. TBMM çatısı altında tek kuruş ona gitmesin, haram olsun. İçimiz kan ağlıyor.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

 

 Haber/Serhat Oruç

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!