-  Kurumsal  -  Reklam  -  İletişim 02 Mayıs 2024 Perşembe
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
 
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Ali Faik Aydın’dan ‘Çiftlikköy’de göreve hazırım’ mesajı   03.11.2023  
    Yalova’nın tanınan iş adamı Ali Faik Aydın, basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Çiftlikköy Belediye Başkanlığına kesin olarak aday adayı olmadığını belirten Ali Faik Aydın, “Sonuna kadar güvendiğim ekibim ve çalışmalarım hazır. AK Parti Genel Merkezi ve İl yönetimi onay verirse Çiftlikköy’de aday adayı olabilirim” dedi.
   

 

 

 

Konuşmasına İsrail’in Gazze’yi işgalinin bir an önce son bulması temennisinde bulunarak başlayan Ali Faik Aydın, açıklamasının gündeminin özellikle Çiftlikköy olacağını söyledi.

 

Aydın: Arkadaşlar bende karar kıldılar

 

“Yalova ile Çiftlikköy birbirine entegre olmak zorunda olan arasından sadece bir derenin geçtiği bir yer. Geçmiş olduğumuz günlerde arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde yerel seçim sürecinin beni de yakından ilgilendirdiğine karar verdim. Kararı verirken bencil, menfi düşünmeden hareket etmeye çalıştım. Bir ay önce çoğunluğu eski ilçe başkanlarımızdan, eski yöneticilerimizden, belediye meclis üyelerimizden oluşan arkadaşlarla toplantı yaptım” diyen Aydın, “Yerel seçim sürecini düşünüp tartıştık. Bunun haricinde başka birtakım görüşmelerde bulundum. Seçim takviminin netleşmesiyle birlikte süreci ilerletmeyi ve sonuçlandırmayı düşünüyorum. Önümüzdeki Pazartesi ve Salı günü Ankara’ya giderek AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmeler yapacağım. Banan kararsız mısın? diye soran arkadaşlara her zaman şunu söyledim: Nerede, ne şekilde daha faydalı olurum çalışması içerisinde oldum. 2014 yılında Çiftlikköy SKM başkanlığını talep ettim. Sayın Ali Murat Silpagar’ın adaylığı genel merkezden geldiğinde elimi taşın altına değil gövdemi koyacağımı ifade ettim. Süreçte başarılı olduk. O günkü vaat edilen projelerde bizim imzamız var. Başkanımız çalışmaya başladığında şunu söyledi, ben ve başarılı belediye başkanlarının en fazla 2 dönem belediye başkanlığı yapması gerektiğini söyledi. Ben de 2 dönem içerisinde herhangi bir şekilde karşısına aday olmayacağımı söyledim. Bundan bir ay önce eski meclis üyelerimiz ve eski ilçe başkanlarımızla yaptığımız toplantıda şuna karar verdik, aday olmayı düşünen arkadaşlar varsa buyursunlar biz kendi içimizde bir yol alalım dedik. Şimdi siyasetçinin karnesinin geldiği bir dönem. Bu süreci yönetme noktasında arkadaşlarımız bende karar kıldılar. Şahsi anlamda belediye başkanımızla bir husumetimiz yok. Çok güzel bir ekip çalışması sürecine girdik. Takvim daha belirlenmedi, prensipli içinde bulunduğumuz teşkilatı kırmadan dökmeden devam etme taraftarıyım. Mevcut Belediye Başkanı öncelikle aday olup olmayacağını duyuracak ona göre yol alacağız. Silpagar’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.  

 

Aydın: Parti teşkilatımız ne derse onu yerine getireceğim

Gazetecilerin ‘Genel merkezden görev verilmesi halinde mi aday adayı olacağını açıklayacaksınız?’ sorusunu yanıtlayan Aydın, “Ben AK Parti’de hem Yalova teşkilatında hem de genel merkezle yakın ilişkiler içerisinde olduğum için bizim isimlerimiz zaten var orada. Mevcut Belediye başkanıyla bir değerlendirilme aşamasından sonra ben aday adayı olmasam da halktan ve kamuoyunda gelen anketler aracılığıyla ismim yazıyor orada. Dolayısıyla ben bana verilecek veya denilecek ki Ahmet kişiye ben bu ekibimi ve çalışmalarımı bu arkadaşlarımızın üzerine yoğunlaştıracağım. Kabul eder etmez. Şimdi halihazırda bir belediye başkanı var. Ben çıkıcağım, Genel Başkan Yardımcımız ile görüşeceğim. O ve teşkilatımız ne derse onu da yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Aydın: Kendime ve ekibime çok güveniyorum

 

Aydın, ‘Çiftlikköy Belediye Başkanı aday adayı olmanız durumunda ekibiniz hazır mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “O konuda kendime ve ekibime çok güveniyorum. Benim çalıştığım ekibin hepsi işinde uzman, çözüm üretebilen çok teknik ve idari bir kadro. Aday olursam ekibimdeki bazı isimleri Belediye Meclis üyesi olarak değerlendireceğim. Bir başka gazetecinin ‘AK Parti yönetiminden onay almanız durumunda mı aday adayı olacağınızı açıklayacaksınız?’ sorusu için ise şunları söyledi: “O konuda takvim daha belirlenmedi. Bu konuda prensipli ve içinde bulunduğumuz teşkilata da zarar vermeden, kırmadan, dökmeden gitme eğilimi içerisindeyim. Önce Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar diyecek ki ‘Ben aday adayıyım veya adayım. Belki Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi diyecek ki mevcut belediye başkanıyla yola devam ediyoruz. Daha seçim takvimi açıklanmadan benim adaylığımın bir anlamı kalıyor mu?

 

Aydın: Ekibim ve çalışmalarım hazır

AK Parti önceki dönem İl Başkanları Muğlim Bağatar ve Yusuf Ziya Öztabak’ın Çiftlikköy Belediye Başkanı aday adaylığı için isimlerinin geçmesini de değerlendiren Aydın, “Muğlim Bağatar ve Yusuf Ziya Öztabak partimizin il başkanlığı yapmışlardır. Onların aday adayı olmasına bile gerek yok. Genel Merkezin uygun gördüğü bir yere de hayır diyemeyeceklerini düşünüyorum. Süreç pazartesiden sonra başlayacak. Benim ekibim hazır, çalışmalarımız hazır. Genel Merkez, il yönetimi ve il teşkilatı karar verecek” dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Mustafa Turan

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
İdris Durmuş


GÜNDEM SU
Süleyman Çelebi
Çeşni

Emanet ne demektir?

Copyright © 1995 - 2024
       Güncel  -   Siyaset  -   İlçeler  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber
 
Bu sitede yer alan tüm metin, resim ve içeriğin hakları www.ciftlikkoy.com.tr'a aittir. Haber, yazı ve fotoğraflar hiç bir şekilde kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Kullanılması halinde yasal işlem başlatılır!