Yalova Halkının Aklı ile Oynanıyor 09.06.2021
Ayhan Polat  /  Kalemin Gölgesi
 

Çok değerli okuyucularım, hatırlanacağı gibi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 27 Şubat 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldıktan sonra hakkında ki, ‘Zimmet’, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ gibi suçlardan dolayı halen yargılanmakta...

Vefa Salman’ın kendi ağzından ‘SUÇSUZUM’ dediğini, ilk defa 8 Haziran 2021 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkan Yardımcıları ve değişik illerden gelen CHP’li Milletvekillerinin bulunduğu basın toplantısında dile getirdiğine şehit olduk.

Ankara’dan gelen CHP heyetinin, CHP Yalova İl Başkanı ve Merkez İlçe Teşkilatının hazır bulunduğu basın toplantısının amacının, 8 Haziran 2021 günü Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşma öncesi bir algı yapma isteğinden başka bir şey değildi...

Basın toplantısında, Ankara’dan gelen CHP heyetinin, Yalova Belediyesinde yaşanan zimmet ve usulsüzlüğü, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ortaya çıkardığını söylemesi ise tam bir komediydi.

Yalova Belediyesi Mali İşlerde görev yapan ve usulsüzlükler yaptığı iddiası ile tutuklu yargılanan Reşat Ergin, iki gün Yalova Belediyesinde ki işine gelmeseydi, Vefa Salman bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunur muydu?

Yıllardır Yalova Belediyesi Mali İşlerde görev yapan Reşat Ergin ortadan kaybolmadan önce bu şahıs hakkında, Vefa Salman suç duyurusunda bulunmadı.

‘Yumurta kapıya dayanınca mı suç duyurusunda bulundun’ demezler mi sana Vefa Salman...

Salman, suçsuz olduğunu, adaletin er geç tecelli edeceğini söylüyor. Fenerbahçe eski Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile kendisini kıyaslıyor.

Size, ‘Bu ne perhiz ne lahana turşusu’ demezler mi Sn. Vefa Salman?

Ankara’dan gelen CHP heyetinin, Yalova Belediyesi, ‘‘Sayıştay, İçişleri Bakanlığı ve İç denetimciler tarafından sürekli denetleniyordu.’’ Şeklinde ki açıklaması ne kadar doğru?

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın Başkanlığı döneminde, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Yalova Belediyesi bir önceki dönem İmar İşleri Müdürü Kemal Baş’ın da bulunduğu rakı masasında, Sayıştay Denetçisi neden ağırlandı?

Bu masa etrafında neden toplanıldı? Açıklar mısın, Vefa Salman...?

Ayrıca, Yalova Belediyesi İç Denetim Kontrolcüsü Mustafa Özkaynak, Ardahan Belediyesi’ne geçici olarak neden görevlendirildi Sn. Salman...?

Değerli okuyucularım, ‘SUÇSUZUM’ demek ile suçsuz olunmuyor. Savcılık İddianamesinde, ‘ZİMMET’ suçundan yargılanmasına karar verilmiş olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, dava sürecinde Yalovalıların güzünün içine baka baka ‘Bana haksızlık ediliyor’ demesi, Yalovalıların aklı ile oynamak değil midir?   

8 Haziran 2021 Salı günü Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın tutuksuz, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Yani anlayacağınız, Ankara’dan gelen CHP heyetinin çabaları da işe yaramadı.

Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunda 6 yıl oturacaksın, sadece usulsüzlüklerden dolayı 23 Milyon TL’nin buhar oluşana seyirci kalacaksın. Sonra ben ‘SUÇSUZUM’ diyeceksin...

Yemezler, Vefa Salman...