Kent Konseyinde Seçime Doğru 01.12.2021
İdris Durmuş  /  
 

24 Aralık 2021 tarihinde Yalova Kent Konseyi’nin başkan ve yürütme kurulunun seçiminin yapılacağı 6. Olağan Genel Kurul gerçekleştirilecek. İlimiz için çok önem verdiğim, içinde yürütme kurulu üyesi olarak 5 dönemdir katkı sağlamaya çalıştığım Yalova Kent Konseyi seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kuruluşundan günümüze başkan ve yürütme kurulu üyeliği yapmış, gençlik ve kadın meclisi başkan ve üyeleri ile genel sekreterlik görevini yürütmüş Hasan Soygüzel, Pınar Toma ve mevcut genel sekreterimiz Erkan Çetintaş   ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Kenti için karşılık beklemeden bir şeyler düşünen, verebilen bir oluşumun içinde olmak benim için çok önemli bir yere sahip. Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan oluşum olarak tanımladığımız Kent Konseyleri, STK’ların ağırlıklı olduğu bir konuma sahip. İşin özü “Gönüllülük” esasına dayanması. Bu da daha güçlü ve etkin kılıyor Kent Konseylerini. STK’ların gücü günümüzde tartışmasız. Hemen kamuoyunu oluşturmaları ve meydana gelen ve gelebilecek problemler karşısında gerekli kamuoyunu oluşturabilmeleri açısından adeta kent olabilmenin olmazsa olmazı.

İlimizde Kent Konseyi, geçmişten beri süregelen çalışmaları ve birikimi ile önemli fonksiyonu üstlenmiş durumdadır. Şehrin ortak aklının birleştiği bu yapıda en doğru görüş ortaya çıkmakta ve adeta siyaset üstü konuma gelmektedir. Oluşturulan çalışma grupları ile ortaya konulan raporlar çok önemli bu kent için. Konusunda uzmanlardan ve gönüllü olarak katkı sağlayanların özverili çalışmalar ile oluşturulan raporların her satırında bu kent için önemli veri ve önerileri barındırmakta.

Kentlilik bilinci yönüyle yasal çerçeve, Kent Konseyi’nin günlük yaşamımızda çok kapsamlı yeri olduğunu da gösteriyor. Elbette hepimizi doğrudan ilgilendiriyor. Burada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra kamuyu temsil eden atanmışlarla birlikte oluşan Kent Konseyleri bir şehre hizmet edebilmenin bence en güzel imkanını sergiliyor. Karşılık beklemeden Yalova’ya bir şeyler verebilenler için en güzel fırsat. Tüm Yalova’yı kucaklayarak, Yalova ortak paydası ve menfaatleri doğrultusunda “Eğriye eğri, doğruya doğru” diyebilmenin yeri bence.

Kent konseyleri sivil toplum örgütlerinin, kamunun etkin katılımı, çalışma gruplarının artırılması ile artan ivmede çalışmalarını sürdürmekte. Yalova, ülkemizde bu yönüyle model alınmakta, bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanılmakta. Özellikle genç ve dinamik nüfus yapısına sahip olan ilimizde üniversite gençliğinin de süreç içerisinde katacağı çok şey olacaktır. Yalova cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken toplumsal uyum ön plana çıkıyor. Yalova’mız büyüyen ve potansiyel olarak da belki 10 senede mevcut durumunun 2-3 katı büyümeye elverişli yapıya sahip. Bu potansiyeli ve enerjiyi düşünen, üreten bir yapıya dönüştürerek adeta ikinci bir Yalova’yı elde edebileceğiz.

Gelecekte, Yalova’mızda daha mutlu ve refah seviyesi artmış bireyler ile ilimizin daha iyi noktaya geleceğine olan inancım sonsuz. Şehrimizin geleceği için daha fazla proje üretilmesi, ulusal çapta da bu projelerin karşılık bulmasına yönelik çalışmalara daha fazla yoğunlaşılması gereken yeni bir dönem var önümüzde. Paydaşların hepsinin katılımı ve katkısı ile inanıyorum ki ilimiz gelişen ve değişen global dünyasında daha fazla öneme sahip yere gelecektir. Bu amaç doğrultusunda yeter ki Yalova “Ortak Menfaatleri” paydasında Kent Konseyi’nde buluşulmaya devam edilsin.   Ben de bu katkıyı hedefleyerek Kent Konseyi’nde 5 dönemdir elde ettiğim bilgi ve deneyim birikimim ile “Yürütme Kurulu Üyeliğine” adayım ve Genel Kurul delegelerimizin desteklerini talep etmekteyim.   

Yapılacak olan genel kurul ile seçilecek Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme kurulu üyelerine de şimdiden başarılar diliyorum.

Başka bir yazımda buluşana kadar kalın sağlıcakla…