Bu Ramazan Ayı, Kâbus İçinde Geçti 11.05.2021
Ayhan Polat  /  Kalemin Gölgesi
 

Bir Ramazan Ayı’nı daha geride bırakmanın huzurunu, Ramazan Bayramı’nı kutlamanın ise mutluluğunu milletçe ve tüm İslam Alemi olarak yaşıyoruz.

48 yıllık yaşantımda Ramazan Ayı’nın bu kadar zor, üzücü, korkunç ve heyecansız geçtiği bir yıla hiç rastlamadığımı sizlere iletmek isterim.   

Pandemiden dolayı geçtiğimiz yılın Ramazan Ayı ile bu yıl ki Ramazan Ayı arasında pek bir farkın olmadığını, bu yıl salgından dolayı 5 günü evde, 10 günü hastanede olmak üzere toplam 15 gün, (Ramazan Ayı’nın yarısı) korona virüsten (Covid-19) dolayı yatarak geçirdim.

Ve Ramazan Ayı’nın son bir haftasında Filistinli Müslümanlara İsrail Terör Devletinin yaşattığı zulme tüm Dünya insanları gibi sadece seyirci kaldım.  

Evet değerli okuyucularım. Pandemi ile son 14 aydır gerek ailemizden gerek arkadaş gerek dost ve gerekse meslektaşlarımızdan vefat eden yüzlerce insanı Covid-19 salgınından dolayı toprağa verdik. Allah Mekanlarını cennet etsin.

Binlerce kişi Covid-19 salgınından dolayı, şanslı olanlar hastanelerin servislerinde, durumu ağır olanlar yoğun bakım ünitelerinde sağlıklarına kavuşmak için mücadele ederlerken; doktor, hemşire, hasta bakıcılarının olağan üstü gayret ve fedakarlıklarına tanık oldum.

İşleri bozulan, geçim derdi yaşayan, çaresiz, mutsuz binlerce sesiz çığlığın sesini bu Ramazan Ayı’nda kulaklarımda hissettim.

Yaratandan dileğim ve duam; Covid-19 salgın belasından ve Filistin’de ki Müslüman Alemi’nin en kutsal mekânı olan Mescid-i Aksa’nın İsrail Terör Devleti’nin işgalinden kurtulmasıdır.

Hepinizin Ramazan Bayramı Mübarek olsun...