| Çiftlikköy Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğinde, ilçe merkezinden geçen Gacık Deresi ile Yalova sınırında bulunan Kazımiye Deresi’nde kapsamlı temizlik çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarla dere yataklarının temizlenmesi ve su akışının daha sağlıklı hale getirilmesi hedefleniyor.
Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çarık, yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Dere yataklarında zamanla biriken ağaç kütükleri, dal parçaları, yapraklar ve toprak birikintilerinin iş makineleri yardımıyla temizlendiğini belirten Çarık, bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçilmesinin ve su akışının iyileştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Kazımiye Deresi’nde Kelebek Çayırı bölgesinden başlayarak İzmit Karayolu’na kadar uzanan yaklaşık 1 kilometrelik bölümde çalışmaların tamamlandığını aktaran Çarık, eski hastane ile sahil arasında kalan yaklaşık 700 metrelik alanda ise kısa süre içerisinde temizlik çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Öte yandan Gacık Deresi’nde de Şehit Talha Bahadır Ortaokulu ile Yasama Sitesi arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik güzergâhta iş makineleriyle yürütülen temizlik faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi. Çalışmaların Haziran ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
#Çiftlikköy #KazımiyeDeresi #GacıkDeresi #DSİ #AliÇarık #DereTemizliği
|